Seyahat seven insanların birçoğu farklı farklı seyahat planlaması yolları uygulasa da birçoğu da bu konu hakkında hazır bir doküman arayarak olası sürprizlerle karşılaşmamak istiyor. Birçoğu bütün seyahat severler tarafından kullanılsa da kendi deneyimlerimizle işimize çok yarayan bu seyahat uygulamalarını sizler ile buluşturmak istedik. Zamanımızda seyahat etmek oldukça kolaylaşırken bu uygulamalar sayesinde daha da kolay bir hale geldi.
1-HOTELTONİGHT (Son dakika otel bulmaya yarar)
Hoteltonight programı ve web sitesi son dakika da boşalan veya iptal edilmiş olan odaları görebileceğiniz ve son anda iptal olmasından dolayı otel sahiplerinin boş kalmasındansa uygun fiyatlı vereyim mantığı ile daha uyguna verdiği otelleri sizler için listeler ve çok güzel fırsatları önünüze sunar. Özellikle eninde sonunda burada bir otelde kalırız ancak biraz bekleyelim uygununu buluruz diyorsanız hoteltonight programını takip etmenizde fayda olacaktır.
2-GOOGLE TRANSLATE (Telefon Kameranızla Tabelaları, Menüleri, Formları Türkçe’ye Çevirin)
Özellikle alfabesi latin alfabesinden farklı olan bir ülkeye gittiğinizde örneğin Rusya çok kolay bir şekilde telefon kameranızı açarak tabelada, menüde, formda ne yazdığını anlamanıza olanak sağlayacak bir uygulama. Özellikle okuyamadığınız bir tabelaya bakarak yön bulmanız ve ne tarafa gideceğinizi bilememek oldukça zor ve insanı strese sokan bir durum. Google Translate ile tek yapmanız gereken telefon kameranızı yazının üzerine tutmak ve 2 saniye beklemek. Google Translate sizin için kamerada görünen yazıları çeviri yapacak ve işinizi kolaylaştıracak. Programı yükledikten sonra güncellemesini yapmanız halinde 152 dili internetiniz olmasa dahi birbiri arasında çeviri yapabilirsiniz. Üstelik Google her geçen gün programı daha da geliştirerek kullanımını daha kolay hale getiriyor.
3-TRİVAGO & AGODA & BOOKING (Tek Tek Otel Aramaya Son)
200’den fazla ülkenin otellerini takip eden ve 40 dan fazla dil desteği sunan Dünya’nın en büyük otel arama platformu olan booking şüphesiz bu alanın en dev kuruluşu. Booking de en uygun oteli aramak, otelleri birbiri ile karşılaştırmak, belirli bölgede ki otelleri kıyaslamak, otel durumlarını incelemek, istediğiniz özelliklere göre filtrelemek gibi birçok alanda profesyonel destekçiniz oluyor. Dünya çapında tanınan ve milyonlarca kullanıcısı olan bu sitede sizin tek yapmanız gerek otelde kalmak istediğiniz tarihleri ve kalmak istediğiniz şehiri, ilçeyi belirtmek bunun yanı sıra istediğiniz diğer filtreleri de uygulayarak kendinize ve zevkinize en uygun otelleri daha da kolay bulabilirsiniz. Şayet Booking den sürekli rezervasyon yapıyorsanız site bir süre sonra size özel indirimlerde tanımlamaya başlıyor bu da bir diğer artısı.
Avrupa değil de Uzak Doğu ve Asya bölgelerine tatile gidecekseniz eğer bizim sizlere tavsiyemiz kesinlikle Agoda kullanmanız olacaktır. Agoda üzerinden bu bölgelerde daha fazla ve seçenekli otel bulmanız mümkün olacaktır.
Trivago ülkemizde iyi reklam yapmış bir firma zaman zaman üstteki iki uygulamadan daha iyi fiyatlar sunabilmekte. Özellikle yurtiçi seyahatlerinizde trivago size ote konusunda oldukça fazla seçenek sunacak ve otel ihtiyacınızı fazlası ile karşılayacaktır.
4-AIRBNB (Otel değil Ev Kiralama İstiyorsanız)
Airbnb sizlere booking, trivago’dan kurtararak otel, motel gibi kuruluşlardan kurtararak 34.000’den fazla şehirde milyonu geçen ev seçeneği ile ev kiralaması seçeneği sunuyor. Airbnb de eşyalı, lüks, kısa süreli, pansiyon tarzı evler bulabilmeniz mümkün fiyatları oldukça makul olan airbnb evleri sizler için büyük bir karşılaştırma ve size en uygun evleri filtreli sayesinde listeliyor. Ayrıca airbnb ios ve android uygulamaları ile her zaman yanınızda olan bir uygulama.
5-UCUZ UÇAK BİLETİ
Ucuz uçak bileti, acil uçak bileti gibi ihtiyaçlarınızda yanınızda olacak birçok farklı uygulama ve web sitesi mevcut biz sizlere bunların içinden dünyaca ünlü ve avantajlı olanları listeledik;
Ucuza uçak bileti bulmanın en kolay yolu Skyscanner veya Momondo’dur. Bu iki uygulamaya göz attığınızda en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulma ihtimaliniz oldukça yüksek olacaktır. Dünya genelinde bütün uçuşları tarayarak sizin istediğiniz kriterlere uygun olan uçuşları listeleyerek sizler için en uygun uçuş fiyatlarını önünüze getirirler. Konu Seyahat olunca mutlaka bilinmesi gereken bu iki siteyi aklımızda tutarken diğer sitelere de bir bakmakta fayda olacaktır.
Skyscanner ve momondo’nun yanı sıra kesinlikle ucuzgezi.info sitesine bakmanızda da fayda olacaktır. Ucuzgezi.info genelde Türkiye çıkışlı uçaklar için uygun olan sitedir. Ucuzgezi.info nun global çaptaki sitesi ise TravelFree.info sitesidir.
6-DÜNYANIN TOPLU TAŞIMA AĞINI BARINDIRAN ROME2RIO
Rome2rio, bütün dünya genelinde bir ülkeden bir diğerine, bir kıtadan başka bir kıtaya geçerken dahi kullanabileceğiniz ve size geçiş rotalarını ve protokolleri gösteren olağanüstü bir programdır. Bunların yanı sıra ülke içi de ulaşımı desteklediği yerler var özellikle Avrupa ülkelerinde bir şehirden bir şehire geçmenin en uygun yolunu size gösterir. Sadece kara yolu değil deniz, hava ve demiryollarını da alternatif olarak sunan rome2rio özellikle Avrupa seyahatlerinizde oldukça işinize yarayacaktır.
6-RAIL PLANNER (Demir Yolu Ağı)
Rail Planner uygulaması Avrupa da uygun yollu seyahatler planlayan seyyahlar için oldukça işlevsel bir program. Çevrimdışıyken de çalışabilen ve hangi tren hangi saatte hangi durakta. Nereden nereye gidiyor gibi, hangisi hızlı tren hangisi normal tren varyasyonlarına kadar sizlere yardımcı olan bir program. Ayrıca program hangi trene rezervasyon gerekli hangi trene bilet alarak binilebiliyor sizlere göstermektedir.
7-İNTERNETSİZ NAVİGASYON (Google Maps ve Maps.me)
Özellikle yurt dışına çıkıldığında yabancı telefon hattınızın olmaması ve seyahat süresince her zaman internetiniz veya wifi ağına bağlanamadığınız zamanlarda bu iki program imdadınıza yetişmektedir. Herhangi bir internet bağlantınızın olduğu yerde Google Maps’in sunmuş olduğu bölgenin haritasını indir seçeneği ile çevrimdışı olduğunuz durumlarda bile size yol arkadaşı olabilecek bir navigasyona sahip olabilirsiniz. Maps.me uygulaması da aynı şekilde çevrimdışı çalışabilmesinin yanı sıra sizlere çevrenizde ki restoranlar, oteller, kafeler, petroller gibi birçok mekanı göstermektedir. Uygulamaları seyahate başlamadan önce indirerek güncellemeyi unutmayınız.
8-CİTY MAPPER (Şehir içi ulaşım yardımcısı)
City Mapper aklınıza gelebilecek bütün şehir içi toplu taşımaların altyapısını alan ve sizlere sunan mükemmel bir uygulama. Google, Uber, Foursquare gibi yazılım devi olan firmalar ile senkronize çalışarak sizleri olduğunuz yerden gitmek istediğiniz yere götürmek için rotalar çizmesinin yanı sıra sizlere istediğiniz takdirde Uber’den araç dahi yönlendirebiliyor. Uygulamada araçla kaç dakika da gideceğinizi veya ne kadar yürüyeceğinizi, yolda alternatif sunabilecek taşıtlara kadar göstermekte.
9- UBER (Taksi Alternatifi)
Avrupa’nın çoğu ülkesinde de bizde olduğu gibi taksilerin yerini Uber’ler almaya başladı. Yoldan el kaldırarak durduğumuz taksilerin maliyetlerinin yüksek olmasının yanı sıra Uber’in konforu ve özel hissettirmesini de ekleyecek olursak Uber uygulaması kaçınılmazı başardı ve taksilerin önüne geçti. Taksilerde gideceğiniz yerin ne kadar tutacağını bilememe durumu yanına birde acaba turistiz diye bizi dolandırmaz inşallah gibi içinizi ve kafanızı karıştıracak düşünceler yerine önceden ne kadar tutacağını bilmek ve daha az maliyetle ulaşımınız sağlamak açısından Uber rahatlıkla kullanabileceğiniz bir uygulama. Kesinlikle tavsiye etmekteyiz.
10-PİRİ (Şehirleri Gezerken Rehber Anlatımı İle Piri)
Piri Guide sizlerin Türkiye ve Avrupa’nın çoğu şehrinde yanınızda şehri size anlatacak birisi olmasa dahi size şehri anlatacak bir gezgin rehberi olarak yanınızda yer alıyor. Uygulamada bulunan harita ve anlatımlarla beraber çizilen rotalar üzerinde seyahatinizi yaparak şehri daha ekonomik ve daha iyi anlayarak gezebiliyorsunuz. Uygulamayı android ve ios’dan rahatlıkla indirebilirsiniz.