Avrupa ülkelerinin herhangi birinde yaşamak istediğinizde bu ülkelerin pasaportunu çıkartmak gerekir. Türkiye’den Danimarka’ya gitmek istenildiğinde bu ülkenin pasaportunu çıkartmak gerekli. Danimarka Türk vatandaşlarına pasaport haricinde vize uygulaması yapmaktadır. Vize çıkartma işlemlerini yapmadan bu ülkeye giriş yapamazsınız. Danimarka aile birleşim vizesi nedir? Sorusuna verebileceğimiz en iyi yanıt Danimarka ülkesinde aile birleşim yani evlilik vizesi, çok uzun zamandır D tipi vizeler gurubunda yer almaktadır. Danimarka uyruklu bir kişi ile Türk vatandaşının yurt dışında evlilik yapması durumunda Türkiye vatandaşlarının başvuruda buluna bileceği bir vize çeşididir. Konsolosluğun vize alacak kişiden isteyeceği bazı evrak ve bilgiler gidilecek olan Danimarka konsolosluğunun polisi ve göç bürosu tarafından incelemeye alınacaktır. Yapılan başvurunun sonucunu yani son kararı Danimarka yetkili kişileri verecektir. Turistik olarak gidilecek ve bunun için alınacak vize aile birleşim vizesinden farklı olmaktadır. Diğer vize işlemleriyle karıştırılmaması gerekir. Burada verilecek bilgiler doğru ve eksiksiz tam olmalıdır. Bu vize çeşidi daha çok detayları bulundurmaktadır.
Aile Birleşim Vizesi Nasıl Alınır?
Danimarka aile birleşim vizesine başvuru yapmak için ilk önce konsolosluğa gidilerek buradan verilecek olan evrakları eksiksiz ve doğru olarak doldurduktan sonra başvuru yapılacak. Başvuru yapmak için bazı evrak ve belgeler gereklidir. Bu evraklar şunlardır.
Tam olarak eksiksiz bir biçimde imzalı ve tarihi atılmış vize başvuru formu
2 adet 6 aydan eski olmayan 35 x 45 mm ebatlarında fotoğraf
En az 2 veya daha fazla boş sayfası olan kimlik belge veya pasaport
Çocuk varsa çocuklar için ek belgeler
Evlilik cüzdanında bulunan fotoğrafların renkli olması
Son 1 ay içerisinde alınmış olan Nüfus Kayıt Örneğinin bulunması
Bildirimde bulunan ebeveynler boşanma gibi durumlar yapmış iseler boşanma kararı ile beraber çocukla seyahat etmeyecek ebeveyn tarafından verilmiş olan ve notere onaylatılan Muvafakatname ile konsolosluk ek belge isteme hakkına sahiptir. Konsolosluk tarafından istenen bu belgeler tamamlandıktan sonra başvuruda bulunulmaktadır. Gerekirse konsolosluk görevlileri başka ek evraklarda isteyebilirler. Konsolosluk tarafından istenilen belge ve evraklardan eksiklik olması durumunda başvurunuz olumsuz olarak size yansıyacaktır.
Danimarka Aile Birleşim Vizesi Neden Alınır?
Danimarka aile birleşim yani D tipi vizesi almak için Türkiye de yaşamakta olan Türk vatandaşları Danimarka da yaşamakta olan Danimarka vatandaşı arasında orada evlilik kararlarının alınması sonucu eş ve çocukların yanına yerleşmesi, varsa Türkiye’de yaşayan ve 18 yaşına gelmemiş çocukların Danimarka ya yerleşmesi için başvuruda bulunularak alınmasıdır. Danimarka ya yerleşmek ve orada yaşamak isteyen oranın şartlarını taşıyan, uyum sağlayan her Türk vatandaşı Danimarka Aile Birleşimi vizesine başvuru yaparak alabilirler. Vize işlemleri onaylandıktan sonra Danimarka ya gittiğinizde orada göçmenlik bürosuna giderek oturum kartı başvurusunda bulunmanız gerekecek. Bu işlemleri de yaptırdıktan sonra Türkiye ve Danimarka arasında hiçbir sorun yaşamadan gidip gelebilirsiniz. Bazı ülkeler Türk vatandaşlarından vize talebinde bulunmamaktadır, bu ülkelere de rahat bir şekilde gidebilirsiniz. Bir yıl sonra oturum sürenizi uzatmanız durumunda Danimarka vizesi ile Diğer Avrupa ülkelerine seyahat etmenizde hiçbir sorun yaşamazsınız. Vize işlemleriniz ve oturma izninizi aldıktan sonra bir yıl dolunca vizenizi ve oturma izninizi uzatmak için tekrar başvuru da bulunulması gerekir.
Danimarka Aile Birleşim Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Vize başvurunuzu yaptıktan sonra Danimarka konsolosluğu sizden ek belgeler isteyebilmektedir. İstenen belgeler Danimarka kriterlerine uygun bir şekilde hazırlanması gerekir. Başvuru süreciniz 3 veya 6 ay kadar değerlendirmeler sonucunda belli olmaktadır. Danimarka vize işlemlerini en hızlı bir şekilde sonuçlandırdığında 30 iş günü olarak sürer. Danimarka aile birleşim vizesinin ücreti günlük döviz kuruna göre hesaplanmaktadır. Yapılan vize başvurusu reddedilmesi gibi durumlarda verilen ücretler geri iade edilmez. Danimarka da oturum kartını aldıktan sonra kartı alan ve kullanan kişi bu kartı başkasına kullandıramaz. Parmak izi alınırken parmaklarınızda boya ve benzeri lekelerin olmamasına dikkat etmeniz gerekir. 2012 yılından sonra bütün işlemler dijital ortamda ve dijital imzanın olmasına karar verilmiştir. Turistik vizesinden ayrı olmasından dolayı detayları ve istenen belgeler Danimarka aile birleşim vizesi çok ayrıntılı olmaktadır. Yapacağınız başvurular da çok dikkatli olmanız gerekir eksik bilgiler ve evraklar başvurunuzun olumsuz yönde olmasına neden olur. Başvurularınızdaki bilgiler eksiksiz ve tam olmalıdır.